Over ons

  Over ons

  Wie zijn wij?

  We adviseren levensverzekeraars. We bouwen voor hen ook een softwareplatform waarmee zij persoonsverzekeringen beheren, vanaf de offerte tot de latere uitkering. Door diepgaand te specialiseren blijven we samen voorop. 

  Ons team van ervaren actuarissen, juristen, economisten, ingenieurs en informatici streeft naar de hoogste kwaliteitsnormen. Bij ons gaat het altijd over persoonsverzekeringen. We doen het graag, al meer dan 30 jaar. We werken liefst in een partnership, in vertrouwen en gericht op de langere termijn. We realiseren daadwerkelijke en tastbare vooruitgang: altijd beter, altijd verder, steeds met voorsprong.
  Met de UL3 software bereiken levensverzekeraars het hoogste niveau inzake operationele efficiëntie en commerciële slagkracht. De creatieve wisselwerking tussen doordachte softwaretechnologie en vooruitstrevende verzekeringstechniek is al vele jaren de sleutel van het succes van Vereycken & Vereycken. Ook belangrijk is het voortdurende streven om mee te helpen de beheerskosten van levensverzekeraars te drukken, en tegelijkertijd de tastbare kwaliteit van hun dienstverlening mee op te krikken. Vereycken & Vereycken is dan ook de ideale outsourcingpartner voor Belgische levens- en pensioenverzekeraars. 

  Het Management

  Luc Vereycken

  Luc Vereycken begon zijn loopbaan in 1985 bij Arthur Andersen (inmiddels Deloitte), waar hij in de belastingadviesafdeling werkte. Samen met zijn broer Carl richtte hij in 1988 Vereycken & Vereycken op. Hij coördineert de verschillende kennisdisciplines binnen het kantoor en is operationeel vooral actief in de adviesverlening. Ook tekent hij mee de functionele concepten van de UL3 software uit.

  Luc Vereycken verzorgt talrijke publicaties en seminaries. Hij is lid van het redactiecomité van de nieuwsbrief Life & Benefits (Wolters Kluwer). Hij is ook medewerker van de fiscale nieuwsbrief Fiscoloog (Roularta). Luc Vereycken is docent in de leergang pensioenrecht aan de KULeuven. Gedurende 15 jaar (2003-2018) was hij voorzitter van de Commissie voor de aanvullende pensioenen voor zelfstandigen.

  Carl Vereycken

  Carl Vereycken is binnen de IT-afdeling van Vereycken & Vereycken verantwoordelijk voor de software-architectuur, en stuurt momenteel de R&D inzake de UL3 software.

  Carl Vereycken is medeoprichter van het kantoor Vereycken & Vereycken, en software-ontwikkelaar. Door zijn jarenlange software-ervaring voor tal van verzekeringsproducten weet hij als geen ander wat het belang is van een kwaliteitsvol design, hoe de complexe realiteit via performante software-oplossingen gemodelleerd kan worden en wat de sleutels zijn om software-systemen onderhoudbaar te houden. Geïnspireerd vanuit de filosofie dat algoritmes niet alleen aantoonbaar correct moeten zijn, maar ook mooi (in de esthetische betekenis van het woord), is hij de drijvende kracht achter de softwaretechnologieën die aan de grondslag liggen van de UL3 software.

  Paul Van Eesbeeck

  Paul Van Eesbeeck startte zijn loopbaan in 1988 bij verzekeringsmaatschappij De Vaderlandsche (inmiddels Vivium), waar hij als directie-attaché de functie van fiscaal-juridisch adviseur voor de ‘levenzuil’ waarnam. In 1998 vervoegde hij de groep Vereycken & Vereycken. Hij is vandaag, als juridisch adviseur, vennoot van het kantoor Vereycken & Vereycken Legal.

  Paul Van Eesbeeck verzorgde reeds talrijke publicaties en tussenkomsten op seminaries en congressen, is hoofdredacteur van de nieuwsbrief Life & Benefits (Wolters Kluwer) en is medewerker van de fiscale nieuwsbrief 'Fiscoloog' (Roularta). Paul Van Eesbeeck is tevens ondervoorzitter van de Commissie voor Aanvullende Pensioenen voor Werknemers en docent in de leergang pensioenrecht aan de KULeuven.

  Frank Aerts

  Frank Aerts startte zijn loopbaan als software-engineer waarbij hij offertesoftware ontwikkelde voor allerlei types van levensverzekeringsproducten. Hij is een van de pioniers bij de ontwikkeling van de UL3 software. Samen met Carl en Luc Vereycken was hij vanaf het eerste uur betrokken bij de architectuur, de conceptontwikkeling en de continue uitbouw van de UL3 software.

  Momenteel is Frank Aerts als director verantwoordelijk voor de organisatie van de UL3-development-afdeling (planning, werk- en teamorganisatie, conceptontwikkeling, kwaliteitsbewaking, klantenondersteuning, …). Met een niet-aflatend doorzettingvermogen waakt hij er mee over dat, dankzij de hoogste standaarden inzake software-technologie, het V&V-concept van de 'generieke standaardsoftware' in de praktijk gerealiseerd wordt. Frank ligt ook aan de basis van het befaamde workflow-concept in de UL3 software, waardoor alle administratieve processen van een levensverzekeraar vlot kunnen georganiseerd worden.

  Aldus is het de roeping van Frank Aerts om, samen met een team van softwareontwikkelaars met een zeer grondige know-how inzake verzekeringtechniek én ICT-technologie, mee te denken met de UL3-levensverzekeraars om zowel op korte als op langere termijn 'duurzame oplossingen' te bieden aan levensverzekeraars.

  Ilse Verstrepen

  Ilse Verstrepen begon haar loopbaan in 1993 bij het actuarissenkantoor Conac, waar zij in de afdeling verzekeringsconsulting actief was. Sedert 1999 is zij werkzaam binnen de groep Vereycken & Vereycken.

  Als director van Vereycken & Vereycken is Ilse verantwoordelijk voor alle ‘services’ aan de levensverzekeraars. De services-afdeling groepeert alle consultants die mee kunnen ingeschakeld worden door levensverzekeraars om de UL3 software te integreren in hun informaticaomgeving of om hen bij het gebruik van de UL3 software te ondersteunen.

  'Goed' is bij Ilse Verstrepen niet goed genoeg. De lat wordt hoog gelegd, en met plezier wordt hierover gesprongen. Altijd hoger, altijd beter.

  Ilse zelf is ook actief betrokken bij de ontwikkeling van producten en tarieven, rapporteringen en software-analyses, die dan in een volgende stap in de UL3 software kunnen geïmplementeerd worden. Zij zorgt er ook mee voor dat nieuw ontwikkelde UL3 softwaremodules efficiënt kunnen uitgerold worden naar de levensverzekeraars. Daarbij staat zij in voor de technische en business-ondersteuning.

  Luc Kesters

  Luc Kesters begon zijn loopbaan in 1993 bij Coopers & Lybrand (inmiddels PriceWaterhouseCoopers) waar hij in de afdeling verzekeringsconsulting actief was in de periode 1993-1997 en 1999-2003. Tussen 1997 en 1999 werkte hij voor RVS Verzekeringen, één van de toenmalige werkmaatschappijen van de ING Groep. Sedert begin 2003 is hij werkzaam binnen de groep Vereycken & Vereycken.

  Bij Vereycken & Vereycken staat Luc Kesters in voor de verzekeringstechnische ondersteuning in het kader van de ontwikkelingen in de UL3 software en de implementatie ervan bij de UL3-klanten. Hij heeft ook enkele interim-management-functies uitgeoefend bij Belgische levensverzekeraars.

  De laatste jaren ligt de focus van Luc Kesters meer en meer op de organisatie en ondersteuning van portefeuille-migraties. Zo heeft hij al heel wat succesvolle migraties vanuit andere beheersplatformen naar de UL3 software op zijn teller. In dit kader ontwikkelde hij heel wat tools om complexe migraties te faciliteren. 

  Luc Kesters was in het verleden tevens werkzaam als aangewezen actuaris voor een aantal levensverzekeraars en in het verlengde daarvan ondersteunt hij sinds het in voege treden van de Solvency II wetgeving de actuariële functie. Daarnaast geeft hij ook actuarieel-technische ondersteuning aan diverse andere functies (actuariaat, boekhouding, risk, revisoren,…).

  Ten slotte heeft hij verschillende seminaries gegeven over de wijze waarop actuarissen nieuwe technologieën zoals in R & Python efficiënt kunnen gebruiken. Luc kan als geen ander IT en actuariaat combineren om zo snel en grondig inzicht te krijgen in de meest complexe datastructuren.

  Frank Swinnen

  Frank Swinnen startte zijn loopbaan in de (levens)verzekeringssector in 1992 bij Belstar, waar hij aanvankelijk commercieel actief was, nadien technisch-commercieel verantwoordelijk voor de uitbouw van de 2de pijler-groepsverzekeringen. Hij was één van de eersten die de UL3 software van Vereycken & Vereycken in 2000 operationeel uitrolde bij een Belgische verzekeraar. Vervolgens werd hij CFO en lid van het Directiecomité. Na de fusie tussen Belstar en Nateus in 2007 werd hij Directeur van Financiën en Boekhouding bij Nateus en dit tot september 2011. Frank was o.a. nauw betrokken bij reporting, IFRS-projecten, Solvency-II-analyses, knipperlicht- en risicobeheersdossiers, ALM. In november 2011 maakte hij de overstap naar Vereycken & Vereycken.

  Zijn overstap van een levensverzekeraar naar Vereycken & Vereycken op 7 november 2011 werd vergemakkelijkt door zijn kennis en jarenlange ervaring als 'UL3-klant'. Frank maakte de overstap omdat hij overtuigd is van de kwaliteit, van de degelijkheid en van de betrouwbaarheid van het totaalconcept van Vereycken & Vereycken.

  De drang naar kwaliteit en perfectionisme, gekoppeld aan een doelgericht en praktisch pragmatisme, is typerend voor Frank Swinnen. Binnen Vereycken & Vereycken is hij verantwoordelijk voor issue-handling, testing en release-communicatie. Als director zorgt hij vanuit deze focus voor een efficiënte werkorganisatie en een hoogstaande kwaliteit van de UL3 software.

  Heeft u interesse in onze diensten?

  Op onze website kunnen we natuurlijk niet alles vertellen. Als u interesse hebt om samen te werken met ons, of als u gewoon nieuwsgierig bent, neem dan zeker contact op. We kunnen heel snel samen inschatten hoe wij u vooruit kunnen helpen.