UL3 software

  UL3: software voor levensverzekeraars

  UL3 is een onderschrijvings- en polisadministratiesysteem voor levens- en pensioenverzekeringen. In België wordt het gebruikt door 12 levensverzekeraars. Met UL3 beheren zij de hele levenscyclus van een levensverzekeringsovereenkomst: vanaf de offerte tot de latere uitkering, en alles wat daartussen zit (pre-contractuele informatie, onderschrijving, premie-incasso, contractbeheer, rapportering, fiscale aangiftes, schadebeheer), in één geïntegreerd concept
   
  De UL3 software kan zeer vlot geïntegreerd worden in het eco-systeem van iedere levensverzekeraar. Hiervoor werden krachtige API’s ontwikkeld, en is Vereycken & Vereycken graag bereid om de IT-diensten van de levensverzekeraar te ondersteunen. 

  Legendarische rekenmotor

  De meest uiteenlopende types van persoonsverzekeringen en alle in België bestaande fiscaal-juridische regimes worden door UL3 ondersteund: spaar- en beleggingsverzekeringen (tak 21/23/44), schuldsaldoverzekeringen, (lijf)renten, tweedepijlerpensioenen voor werknemers en zelfstandigen, derdepijlerpensioenen, tak 2-arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, tak 26-kapitalisatieproducten, …

  De actuariële rekenmotor van UL3 is legendarisch en ondersteunt zowat alles wat op de Belgische markt bestaat. Via een zeer innovatief ‘samenvoeg-concept’ kan ook op een eenvoudige wijze fiscaal geoptimaliseerd worden, en blijft het geheel eenvoudig voor de klant.

  Wij geven graag een demo, zodat u zelf kan vaststellen dat werkelijk alle behoeften van de leven-klanten vlot kunnen verwerkt worden. En dit via zeer flexibele producten, die efficiënt kunnen beheerd worden.

  Ingebakken workflow-sturing

  De UL3 workflow stuurt alle processen tussen de verzekeraar en de tussenpersoon. Ook de administratieve processen met andere partijen (werkgever, aangeslotene, eindklant) kunnen vlot ondersteund worden. Alles wordt klantvriendelijk opgevolgd, iedere medewerker heeft een duidelijke to-do-lijst, en wordt efficiënt ondersteund.

  UL3 duwt de levensverzekeraar naar een zeer hoog niveau van operationele excellentie. En dit niet alleen bij het onderschrijvingsproces, maar ook bij alle processen tijdens de looptijd van de overeenkomst (wijziging overeenkomst, switch beleggingsvorm, voorschot, …), en zeker ook bij de latere uitkering (afkoop, einde termijn, pensionering, overlijden, arbeidsongeschiktheid). 

  De front office is in staat om de meeste administratieve processen autonoom en snel af te handelen. Straight Through Processing wordt nergens efficiënter geïmplementeerd dan in de UL3 software. Dat zal u reeds merken bij de eerste demo.

  Altijd up-to-date en compliant

  Via maandelijkse releases waarborgt Vereycken & Vereycken dat iedere verzekeraar volledig up-to-date blijft. Alle compliance-normen worden proactief geïmplementeerd en nieuwe marktopportuniteiten worden zeer snel (en proactief!) benut.

  Oók de antiwitwaswetgeving, GDPR-vereisten, fiscale verplichtingen, sociale wetgeving, DB2P-aangiften, … werden correct en beheersvriendelijk geïntegreerd in UL3. Vereycken & Vereycken streeft ernaar om alle wettelijke vereisten zodanig te implementeren dat ze worden omgebogen tot troeven die alle betrokkenen sterk waarderen. 100% compliant én 100% gewaardeerd! Vereycken & Vereycken heeft immers de tijd genomen om alle wettelijke verplichtingen mooi te integreren tot één harmonieus geheel.

  Naast bovengenoemde verplichtingen wordt er ook voldaan aan alle verplichtingen die vanuit audit-oogpunt vereist zijn. Dankzij de ingebouwde Generation History en Audit Trail kan er op elk moment exact nagegaan worden wie wat wanneer heeft gewijzigd.

  The art of software-development

  V&V gelooft sterk in de kunst van hoogstaande softwareontwikkeling, specifiek gebouwd in functie van de typische behoeften van levensverzekeraars. De V&V-software-ontwikkelaars zijn allemaal zeer hoog opgeleide professionals met substantiële ervaring die weten waar in deze sector de klepel hangt. Zij werken met inzicht, volharding en veel discipline samen aan een kunstwerk.

  En ja, software-ontwikkeling is een ambacht. En neen, zo een software kan niet in enkele jaren ontwikkeld worden, ook niet met de nieuwste software-snufjes. En zeker, UL3 is gebaseerd op de modernste softwaretechnieken, en is daardoor ook zeer performant, veelzijdig en eenvoudig integreerbaar. Dat merkt u onmiddellijk.

  De software-ontwikkelaars van Vereycken & Vereycken hebben allemaal een grondige functionele kennis. Zij denken mee, en begrijpen zeer goed wat de precieze behoeften zijn van de levensverzekeraars, en op welke wijze de UL3 software hen hierbij kan ondersteunen.

  Kenmerkend aan de aanpak van Vereycken & Vereycken is dat alle onderdelen van de UL3 software continu worden herschreven, verbeterd en vernieuwd. Hoewel de opbouw van de V&V-software-bibliotheek sinds meer dan 30 jaar gestart is, is zij ook vandaag nog uiterst actueel, slim doordacht en vér vooruit op zijn tijd.

  Continu dùrven verbeteren, de modernste technieken opvolgen en altijd de moed hebben om bestaande software-modules te verbeteren is wellicht één van de redenen waarom Vereycken & Vereycken al jaren als de marktleider in België gepositioneerd wordt.

  Innovatief en succesvol in migraties

  Iedereen weet dat migratie-trajecten in de leven-branche regelmatig mislukken. We kunnen zeggen dat dit bij V&V nog nooit het geval geweest is, in tegendeel zelfs. En dat durven we publiek zeggen op onze website.

  Deze succesvolle track-record was mogelijk omdat de UL3 software zowat alle types van persoonsverzekeringen van de Belgische markt ondersteunt. Heel belangrijk hierbij is ook dat het migratie-team van Vereycken & Vereycken een ruime ervaring en een diepgaande vakkennis heeft.

  Ook de succesvolle migraties van klassieke levensverzekeringsportefeuilles naar UL3 tonen aan dat het mogelijk is om voor àlle types van persoonsverzekeringen alle processen op een uniforme wijze te automatiseren. Vereycken & Vereycken heeft in dit verband heel wat technieken ontworpen en ervaring opgebouwd. Er zit leven in de migratie!

  Heeft u interesse in onze diensten?

  Op onze website kunnen we natuurlijk niet alles vertellen. Als u interesse hebt om samen te werken met ons, of als u gewoon nieuwsgierig bent, neem dan zeker contact op. We kunnen heel snel samen inschatten hoe wij u vooruit kunnen helpen.